Evenementen Refest brengen spektakel voor jong en oud

Wat begon als een idee onder het genot van een biertje, groeide in korte tijd uit tot een actie met grote omvang. Daan Spanjer, Jurriaan Eekers en Robert Kenkhuis namen eind 2012 het initiatief om ‘Serious ReFEST’ te organiseren ten behoeve van Serious Request in Enschede. De actie waarbij bezoekers van Harlekijn – Smitties tegen vergoeding een plaatje konden aanvragen, bleek een groot succes en er werd ruim 2000 euro opgehaald voor het goede doel. Het enthousiasme van de vrienden werd hiermee alleen maar groter en zo ontstond kort geleden  de Stichting Refest.

“Na het spetterende succes van Serious Refest 2012 kon voor ons een vervolg niet uitblijven”, zo laat Robert Kenkhuis weten. “We hebben ons volgende evenement inmiddels uitgewerkt en gepland.” Ook hebben de vrienden twee nieuwe namen aan de organisatie toegevoegd en zijn ze ingeschreven bij de KvK. “Naast Jurriaan, Daan en ik zijn ook Roy Monteiro, de ontwerper van Serious ReFEST 2012,  en Job Meirik aan het team toegevoegd. Notaris Rouwenhorst was erg positief over ons initiatief en heeft ons kosteloos ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.”

Het hoofddoel van ‘Refest’ is om ieder jaar een aantal evenementen te organiseren in Delden. “Hierbij vinden we het belangrijk dat de inwoners van Delden en omgeving  dichter bij elkaar komen en dat de evenementen in samenwerking met ondernemers uit Delden worden opgezet. Op deze manier profiteren zowel wij als de Deldense bedrijven, die zich op een positieve manier kunnen profileren.” Ook Serious Request zal in de toekomst door de organisatie worden ondersteund. “Hier is het allemaal mee begonnen, en dat willen we ook behouden.”

De evenementen die worden opgezet door de organisatie zijn bedoeld voor alle inwoners van Delden en omstreken. “Zowel jong als oud is van harte welkom. Serious ReFEST was hier een mooi voorbeeld van. Toen stond de jeugd samen met de ‘oudere’ aanwezigen feest te vieren, een fantastisch gezicht.”

De enthousiaste initiatiefnemers zijn er dan ook van overtuigd dat Refest een succes zal worden. De reacties op onze events en ideeën  zijn louter positief. Wij denken dat de animo voor onze evenementen groot zal zijn, en kijken met veel vertrouwen naar de toekomst.  Op zaterdag 30 november houden we bij Harlekijn –  Smitties ons volgende evenement; een ‘Bierpong Toernooi’. Hiervoor nodigen wij iedereen uit Delden en omgeving van harte uit.”