250 bezoekers en deelnemers voor openingsevenement Stichting Refest

Het eerste officiële evenement van de kersverse Stichting Refest uit Delden is succesvol verlopen. Ruim 250 deelnemers en bezoekers kwamen op zaterdagavond 30 november af op het ‘beerpong toernooi’ dat gehouden werd in de achterzaal van café Herlekijn-Smitties. De organisatie kijkt tevreden terug op de avond. “Volgend jaar zal het evenement zeker terugkeren op de agenda.”

Rond 20.00 uur stroomde het café aan de Langestraat vol met nieuwsgierige bezoekers en deelnemers. “In totaal deden er ongeveer zestig teams mee”, vertelt organisator Robert Kenkhuis. “Ieder team heeft ten minste drie wedstrijden gespeeld, de winnaars gingen door naar de volgende ronde.” Uiteindelijk stonden Jelle Sueters en Bram Mensink uit Delden tegenover Roy Zegger en Martijn Lubberink uit Bentelo in de finale. “Het duo uit Bentelo trok na een spannende strijd aan het langste eind.”

De organisatie had Herman Weijenborg en Jasper Brandt gestrikt om de presentatie te verzorgen. “Dat hebben ze echt geweldig gedaan. We kijken sowieso zeer tevreden terug op het evenement en horen veel positieve reacties van zowel deelnemers als bezoekers. Volgend jaar zullen we wederom ‘beerpong toernooi’ organiseren en waarmogelijk de opzet verbeteren.”

De organisatie schakelt nu over naar Serious Refest op 21 december waar Serious Request weer zal worden ondersteund. “De Deldenaren worden de komende weken op de hoogte gebracht van ons programma.”